Kilka słów wyjaśnień, tytułem wstępu…

Drodzy Czytelnicy, zanim przystąpicie do czytania moich artykułów, chcę Wam trochę opowiedzieć o tym, jak są konstruowane. Informacje na ten temat znajdziecie tutaj.

Pamiętajcie, że zamieszczone na blogu treści nie mają charakteru porady lekarskiej i absolutnie jej nie zastępują. Jeśli coś Wam dolega, nie zwlekajcie, skonsultujcie się z lekarzem. Artykuły mają spełniać rolę informacyjną, stanowić źródło wiedzy, z którego trzeba umieć rozsądnie korzystać.

Jeśli chcecie wiedzieć kim jestem, otwórzcie zakładkę O mnie.

Pozdrawiam Was i serdecznie zapraszam do czytania, śmiałego komentowania, dzielenia się swoimi przemyśleniami i doświadczeniami. Zaglądajcie czasem, bo przecież bez Was to wszystko nie miałoby sensu…

czwartek, 3 lipca 2014

Zioła na owrzodzenie jelit /według Aleksandra Ożarowskiego/

Skład

50 g liści porzeczki czarnej, 50 g liści podbiału, 50 g liści babki lancetowatej, 50 g liści pokrzywy, 25 g liści mięty pieprzowej, 25 g ziela dziurawca, 25 g ziela rdestu ptasiego

Przygotowanie

Wsyp do termosu 2-3 łyżki ziół i zalej 2,5 szklanki wrzącej wody. Zakręć, pozostaw na 1 godzinę. Pij 2/3 szklanki 3 razy dziennie między posiłkami jako środek przeciwbiegunkowy, przeciwzapalny i przeciwkrwotoczny we wrzodziejącym zapaleniu jelita grubego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz